STARTUP TALKS

Startup Talks | Peťo z NextRetreat

Zaujíma vás, ako sa úspešní ľudia dostali tam, kde sú dnes a aké majú rady pre ostatných? V StartuPeak sme sa rozhodli odštartovať iniciatívu Startup Talks, kde sa rozprávame s inšpiratívnymi ľuďmi zo slovenskej startup scény. Pýtate sa, kto títo ľudia sú? Sledujte náš blog, kde budeme rozhovory s nimi pravidelne zverejňovať!

Ako by si sa čitateľovi, ktorý ťa nepozná, predstavil?

Ahoj, volám sa Peťo. Veľmi mi chutí káva a dobrému espressu nikdy nepoviem nie. Mám veľmi rád šport najmä keď sa jedná o vodné pólo, ktoré hrám od malička. Je to pre mňa veľké odreagovanie po celom dni, ktorý presedím za počítačom. Veľkú pozornosť venujem tomu čo sa deje okolo mňa, snažím sa držať krok s rôznymi novinkami a inováciami. Všetko v mojom živote sa snažím optimalizovať a rozmýšľam ako by sa to dalo spraviť čo najjednoduchšie. 

V neposlednom rade veľmi rád cestujem, spoznávam nové miesta a pozorujem život v iných krajinách. Avšak veľmi ma baví aj len tak “leňošiť” v piesku na pláži. 

V pracovnom živote je pre mňa veľmi dôležité sa každodenne vzdelávať a posúvať ďalej sám seba, ale aj tých čo so mnou pracujú

Priblížil by si nám startup NextRetreat, ktorý vyhral ocenenie 'Best Newcomer' na Central European Startup Awards 2022?

V NextRetreate vytvárame komplexné riešenie, ktoré slúži na organizovanie tímových retreatov (zájazdov). Toto riešenie pokrýva celý organizačný proces – od vyhľadania najvhodnejšie destinácie a miesta konania pre všetkých členov tímu, cez spravovania ich cestovných údajov až po plánovanie itinerára. Taktiež ponúka mnoho zaujímavých funkcionalít týkajúcich sa organizácie retreatu, ktoré neustále rozširujeme.

NextRetreat minulú jeseň expandoval na americký trh, ako by si zhodnotil úspešnosť a výzvy, ktoré nastali počas tejto expanzie? Akú expanziu plánujete najbližšie?

Expanziu na americký trh hodnotím jednoznačne pozitívne nakoľko to bolo prvýkrát, čo sme sa stretli s takouto výzvou. Pracovali sme najmä na zlepšení odporúčacích algoritmov, ktoré zohľadňujú veľa rôznych dát ako napr. dáta o letenkách a hoteloch, lokáciu členov tímu a iné geografické dáta. Aktuálne rozširujeme nové funkcionality určené na organizovanie retreatu. Okrem toho pripravujeme tzv. modul udržateľnosti, kde odporúčania zohľadňujú dáta napr. o CO2 emisiách dopravných prostriedkov alebo “úroveň zelenosti” jednotlivých typov ubytovaní.

Taktiež si CEO platformy Softygon, predstav nám prosím, aké jedinečné riešenie táto platforma prináša a daj nám pozadie, ako vznikol nápad ju založiť?

Popri štúdiu na vysokej škole som pracoval na jednom ekonomickom softvéri. Táto práca zahŕňala aj integrácie tretích strán. Po čase som dostal nápad spraviť univerzálne riešenie na prepájanie softvérov. Práve takto vznikla platforma Softygon, ktorá je orientovaná najmä pre developerov. Softygon je univerzálna platforma, ktorá ponúka prepojenie a synchronoizáciu dát medzi jednotlivými systémami napr. prepojenie fakturácie, skladu, e-shopu, ERP systému alebo účtovníctva. 

Aké sú najbližšie plány pre Softygon? Plánuješ založiť ešte ďalší startup?

Softygon je platforma postavená na serverless architektúre a jeho kľúčová vlastnosť je škálovateľnosť. Aktuálny limit na maximálny počet spracovaných dát je oveľa vyšší ako je jeho aktuálna záťaž. Napriek tomu sa stále snažím navyšovať tento limit. Predstavuje to pre mňa zaujímavé výzvy nakoľko zakaždým musím identifikovať bod procesu, ktorý je najpomalší a následne navrhnúť riešenie a implementovať ho takým spôsobom aby spĺňalo všetky požiadavky a existujúce obmedzenia. Aktuálne neuvažujem nad založením ďalšieho startupu. Všetku moju energiu sústredím do projektov Nextretreat a Softygon.

Vyštudoval si informatiku na UK v Bratislave, bolo pre teba štúdium na slovenskej vysokej škole samozrejmou voľbou alebo si uvažoval aj nad zahraničím? Má podľa teba pre budúcich founderov väčší zmysel študovať v zahraničí, kde môžu získať kvalitnejšie vzdelanie, alebo by si odporučil štúdium v našom regióne, kde študenti vedia popri štúdiu budovať svoj network a vzťahy na slovenskej startup scéne?

Od malička sa venujem hraniu vodného póla a nechcel som sa toho vzdať na úkor štúdia na VŠ. Preto som zahraničie ani nezvažoval. Môj obľúbený predmet bol matematika. Na základe týchto faktov som sa rozhodol pre štúdium na Matfyz v Bratislave. Najprv som študoval ekonomickú a finančnú matematiku a odtiaľ som prešiel na aplikovanú informatiku, kde som sa venoval v značnej miere aj umelej inteligencii. Myslím si, že na otázku či odporúčam štúdium na SK alebo v zahraničí, nie je jednoznačná odpoveď. Záleží od každého človeka na čo presne sa chce zamerať a aké sú jeho ciele. Povedal by som, že každý si v tomto smere musí nájsť “to svoje” čo mu vyhovuje. Pre mňa to bolo jednoznačné rozhodnutie.

Ktorá pracovná skúsenosť alebo forma vzdelávania ťa naučila najviac a ukázala ti, čomu sa chceš venovať?

Každá pracovná skúsenosť ma posunula o niečo ďalej a odniesol som si z nej veľa. Nevedel by som si vybrať z ktorej to bolo najviac. Okrem práce som sa naučil najviac zo samoštúdia. Zakaždým keď som riešil nejaký problém, tak na to aby som mohol navrhnúť riešenie, som si najprv potreboval naštudovať do hĺbky danú problematiku, rôzne technológie a existujúce riešenia, aby som sa na základe týchto informácii vedel správne rozhodnúť. 

Aké máš ambície do budúcna?

Počas posledného semestra na VŠ som mal prednášky o softvérovej architektúre, ktoré ma veľmi zaujali. Odvtedy sa aktívne venujem architektúram softvérových riešení a ich implementácii pomocou cloudového poskytovateľa AWS. Okrem toho sa do hĺbky venujem databáze Postgres. Do budúcnosti by som sa chcel zdokonaliť najmä v týchto dvoch oblastiach. Mojou ambíciou je taktiež podať moje znalosti nejakou formou ďalej. Zvažujem aj kontribúciu do opensource projektov nodejs a postgres. 

O aké top knihy / filmy / podcasty / projekty / príležitosti... by si sa s ľuďmi rád podelil?

Ako prvé by som určite odporučil youtube kanál od Hussein Nasser-a, kde sa autor zaoberá najmä back-endom. Tento kanál mi pomohol rozšíriť si obzory v rôznych oblastiach a nasmeroval ma na iné, zaujímavé témy. V poslednej dobe, ja osobne preferujem písanú formu vzdelávania, keďže náročnejšie témy sa mi touto formou darí ľahšie spracovať. Taktiež odporúčam newslettre. Na každú tému existujú newslettre, kde autor posiela zbierku zaujímavých článkov za určité obdobie. Takýmto spôsobom nie je potrebné strácať čas vyhľadávaním zaujímavých článkov. A je možné tento čas použiť rovno na štúdium. A na záver určite odporúčam dokumentácie. Síce ide o ťažšiu formu vzdelávania sa ako je napr. blog alebo video na youtube, ale myslím si, že obsahuje o to viac cenných informácií

Ďakujeme Peťovi za skvelý rozhovor a prínosné tipy pre startupistov!

Máš tip na človeka, ktorý by určite mal byť súčasťou Startup Talks? Prípadne sa chceš zapojiť ty sám? Ak áno, tak sa nám neváhaj ozvať cez Startup Talks Tip!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

STARTUP TALKS

Startup Talks | Peťo z NextRetreat

Zaujíma vás, ako sa úspešní ľudia dostali tam, kde sú dnes a aké majú rady pre ostatných? V StartuPeak sme sa rozhodli odštartovať iniciatívu Startup Talks, kde sa rozprávame s inšpiratívnymi ľuďmi zo slovenskej startup scény. Pýtate sa, kto títo ľudia sú? Sledujte náš blog, kde budeme rozhovory s nimi pravidelne zverejňovať!

Ako by si sa čitateľovi, ktorý ťa nepozná, predstavil?

Ahoj, volám sa Peťo. Veľmi mi chutí káva a dobrému espressu nikdy nepoviem nie. Mám veľmi rád šport najmä keď sa jedná o vodné pólo, ktoré hrám od malička. Je to pre mňa veľké odreagovanie po celom dni, ktorý presedím za počítačom. Veľkú pozornosť venujem tomu čo sa deje okolo mňa, snažím sa držať krok s rôznymi novinkami a inováciami. 

Všetko v mojom živote sa snažím optimalizovať a rozmýšľam ako by sa to dalo spraviť čo najjednoduchšie. 

V neposlednom rade veľmi rád cestujem, spoznávam nové miesta a pozorujem život v iných krajinách. Avšak veľmi ma baví aj len tak “leňošiť” v piesku na pláži. V pracovnom živote je pre mňa veľmi dôležité sa každodenne vzdelávať a posúvať ďalej sám seba, ale aj tých čo so mnou pracujú.

Priblížil by si nám startup NextRetreat, ktorý vyhral ocenenie 'Best Newcomer' na Central European Startup Awards 2022?

V NextRetreate vytvárame komplexné riešenie, ktoré slúži na organizovanie tímových retreatov (zájazdov). Toto riešenie pokrýva celý organizačný proces – od vyhľadania najvhodnejšie destinácie a miesta konania pre všetkých členov tímu, cez spravovania ich cestovných údajov až po plánovanie itinerára. Taktiež ponúka mnoho zaujímavých funkcionalít týkajúcich sa organizácie retreatu, ktoré neustále rozširujeme.

NextRetreat minulú jeseň expandoval na americký trh, ako by si zhodnotil úspešnosť a výzvy, ktoré nastali počas tejto expanzie? Akú expanziu plánujete najbližšie?

Expanziu na americký trh hodnotím jednoznačne pozitívne nakoľko to bolo prvýkrát, čo sme sa stretli s takouto výzvou. Pracovali sme najmä na zlepšení odporúčacích algoritmov, ktoré zohľadňujú veľa rôznych dát ako napr. dáta o letenkách a hoteloch, lokáciu členov tímu a iné geografické dáta. Aktuálne rozširujeme nové funkcionality určené na organizovanie retreatu. Okrem toho pripravujeme tzv. modul udržateľnosti, kde odporúčania zohľadňujú dáta napr. o CO2 emisiách dopravných prostriedkov alebo “úroveň zelenosti” jednotlivých typov ubytovaní.

Taktiež si CEO platformy Softygon, predstav nám prosím, aké jedinečné riešenie táto platforma prináša a daj nám pozadie, ako vznikol nápad ju založiť?

Popri štúdiu na vysokej škole som pracoval na jednom ekonomickom softvéri. Táto práca zahŕňala aj integrácie tretích strán. Po čase som dostal nápad spraviť univerzálne riešenie na prepájanie softvérov. Práve takto vznikla platforma Softygon, ktorá je orientovaná najmä pre developerov. Softygon je univerzálna platforma, ktorá ponúka prepojenie a synchronoizáciu dát medzi jednotlivými systémami napr. prepojenie fakturácie, skladu, e-shopu, ERP systému alebo účtovníctva

Aké sú najbližšie plány pre Softygon? Plánuješ založiť ešte ďalší startup?

Softygon je platforma postavená na serverless architektúre a jeho kľúčová vlastnosť je škálovateľnosť. Aktuálny limit na maximálny počet spracovaných dát je oveľa vyšší ako je jeho aktuálna záťaž. Napriek tomu sa stále snažím navyšovať tento limit. Predstavuje to pre mňa zaujímavé výzvy nakoľko zakaždým musím identifikovať bod procesu, ktorý je najpomalší a následne navrhnúť riešenie a implementovať ho takým spôsobom aby spĺňalo všetky požiadavky a existujúce obmedzenia. Aktuálne neuvažujem nad založením ďalšieho startupu. Všetku moju energiu sústredím do projektov Nextretreat a Softygon.

Vyštudoval si informatiku na UK v Bratislave, bolo pre teba štúdium na slovenskej vysokej škole samozrejmou voľbou alebo si uvažoval aj nad zahraničím? Má podľa teba pre budúcich founderov väčší zmysel študovať v zahraničí, kde môžu získať kvalitnejšie vzdelanie, alebo by si odporučil štúdium v našom regióne, kde študenti vedia popri štúdiu budovať svoj network a vzťahy na slovenskej startup scéne?

Od malička sa venujem hraniu vodného póla a nechcel som sa toho vzdať na úkor štúdia na VŠ. Preto som zahraničie ani nezvažoval. Môj obľúbený predmet bol matematika. Na základe týchto faktov som sa rozhodol pre štúdium na Matfyz v Bratislave. Najprv som študoval ekonomickú a finančnú matematiku a odtiaľ som prešiel na aplikovanú informatiku, kde som sa venoval v značnej miere aj umelej inteligencii. Myslím si, že na otázku či odporúčam štúdium na SK alebo v zahraničí, nie je jednoznačná odpoveď. Záleží od každého človeka na čo presne sa chce zamerať a aké sú jeho ciele. Povedal by som, že každý si v tomto smere musí nájsť “to svoje” čo mu vyhovuje. Pre mňa to bolo jednoznačné rozhodnutie.

Ktorá pracovná skúsenosť alebo forma vzdelávania ťa naučila najviac a ukázala ti, čomu sa chceš venovať?

Každá pracovná skúsenosť ma posunula o niečo ďalej a odniesol som si z nej veľa. Nevedel by som si vybrať z ktorej to bolo najviac. Okrem práce som sa naučil najviac zo samoštúdia. Zakaždým keď som riešil nejaký problém, tak na to aby som mohol navrhnúť riešenie, som si najprv potreboval naštudovať do hĺbky danú problematiku, rôzne technológie a existujúce riešenia, aby som sa na základe týchto informácii vedel správne rozhodnúť.

Aké máš ambície do budúcna?

Počas posledného semestra na VŠ som mal prednášky o softvérovej architektúre, ktoré ma veľmi zaujali. Odvtedy sa aktívne venujem architektúram softvérových riešení a ich implementácii pomocou cloudového poskytovateľa AWS. Okrem toho sa do hĺbky venujem databáze Postgres. Do budúcnosti by som sa chcel zdokonaliť najmä v týchto dvoch oblastiach. Mojou ambíciou je taktiež podať moje znalosti nejakou formou ďalej. Zvažujem aj kontribúciu do opensource projektov nodejs a postgres.

Aké sú top knihy / podcasty / projekty / príležitosti a podobne, ktoré by si nám odporučil?

Ako prvé by som určite odporučil youtube kanál od Hussein Nasser-a, kde sa autor zaoberá najmä back-endom. Tento kanál mi pomohol rozšíriť si obzory v rôznych oblastiach a nasmeroval ma na iné, zaujímavé témy. V poslednej dobe, ja osobne preferujem písanú formu vzdelávania, keďže náročnejšie témy sa mi touto formou darí ľahšie spracovať. Taktiež odporúčam newslettre. Na každú tému existujú newslettre, kde autor posiela zbierku zaujímavých článkov za určité obdobie. Takýmto spôsobom nie je potrebné strácať čas vyhľadávaním zaujímavých článkov. A je možné tento čas použiť rovno na štúdium. A na záver určite odporúčam dokumentácie. Síce ide o ťažšiu formu vzdelávania sa ako je napr. blog alebo video na youtube, ale myslím si, že obsahuje o to viac cenných informácií.

Ďakujeme Peťovi za skvelý rozhovor a prínosné tipy pre startupistov.

Máš tip na človeka, ktorý by určite mal byť súčasťou Startup Talks? Prípadne sa chceš zapojiť ty sám? Ak áno, tak sa nám neváhaj ozvať cez Startup Talks Tip!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

STARTUP TALKS

Startup Talks | Peťo z NextRetreat

Zaujíma vás, ako sa úspešní ľudia dostali tam, kde sú dnes a aké majú rady pre ostatných? V StartuPeak sme sa rozhodli odštartovať iniciatívu Startup Talks, kde sa rozprávame s inšpiratívnymi ľuďmi zo slovenskej startup scény. Pýtate sa, kto títo ľudia sú? Sledujte náš blog, kde budeme rozhovory s nimi pravidelne zverejňovať!

Ako by si sa čitateľovi, ktorý ťa nepozná, predstavil?

Ahoj, volám sa Peťo. Veľmi mi chutí káva a dobrému espressu nikdy nepoviem nie.
Mám veľmi rád šport najmä keď sa jedná o vodné pólo, ktoré hrám od malička. Je to pre mňa veľké odreagovanie po celom dni, ktorý presedím za počítačom.


Veľkú pozornosť venujem tomu čo sa deje okolo mňa, snažím sa držať krok s rôznymi
novinkami a inováciami. Všetko v mojom živote sa snažím optimalizovať a rozmýšľam ako by sa to dalo spraviť čo najjednoduchšie.

V neposlednom rade veľmi rád cestujem, spoznávam nové miesta a pozorujem život v iných krajinách. Avšak veľmi ma baví aj len tak “leňošiť” v piesku na pláži.
V pracovnom živote je pre mňa veľmi dôležité sa každodenne vzdelávať a posúvať ďalej sám seba, ale aj tých čo so mnou pracujú.

Priblížil by si nám startup NextRetreat, ktorý vyhral ocenenie 'Best Newcomer' na Central European Startup Awards 2022?

V NextRetreate vytvárame komplexné riešenie, ktoré slúži na organizovanie tímových retreatov (zájazdov). Toto riešenie pokrýva celý organizačný proces – od vyhľadania najvhodnejšie destinácie a miesta konania pre všetkých členov tímu, cez spravovania ich cestovných údajov až po plánovanie itinerára. Taktiež ponúka mnoho zaujímavých funkcionalít týkajúcich sa organizácie retreatu, ktoré neustále rozširujeme.

NextRetreat minulú jeseň expandoval na americký trh, ako by si zhodnotil úspešnosť a výzvy, ktoré nastali počas tejto expanzie? Akú expanziu plánujete najbližšie?

Expanziu na americký trh hodnotím jednoznačne pozitívne nakoľko to bolo prvýkrát, čo sme sa stretli s takouto výzvou. Pracovali sme najmä na zlepšení odporúčacích algoritmov, ktoré zohľadňujú veľa rôznych dát ako napr. dáta o letenkách a hoteloch, lokáciu členov tímu a iné geografické dáta. Aktuálne rozširujeme nové funkcionality určené na organizovanie retreatu. Okrem toho pripravujeme tzv. modul udržateľnosti, kde odporúčania zohľadňujú dáta napr. o CO2 emisiách dopravných prostriedkov alebo “úroveň zelenosti” jednotlivých typov ubytovaní.

Taktiež si CEO platformy Softygon, predstav nám prosím, aké jedinečné riešenie táto platforma prináša a daj nám pozadie, ako vznikol nápad ju založiť?

Popri štúdiu na vysokej škole som pracoval na jednom ekonomickom softvéri. Táto práca zahŕňala aj integrácie tretích strán. Po čase som dostal nápad spraviť univerzálne riešenie na prepájanie softvérov. Práve takto vznikla platforma Softygon, ktorá je orientovaná najmä pre developerov. Softygon je univerzálna platforma, ktorá ponúka prepojenie a synchronoizáciu dát medzi jednotlivými systémami napr. prepojenie fakturácie, skladu, e-shopu, ERP systému alebo účtovníctva

Aké sú najbližšie plány pre Softygon? Plánuješ založiť ešte ďalší startup?

Softygon je platforma postavená na serverless architektúre a jeho kľúčová vlastnosť je škálovateľnosť. Aktuálny limit na maximálny počet spracovaných dát je oveľa vyšší ako je jeho aktuálna záťaž. Napriek tomu sa stále snažím navyšovať tento limit. Predstavuje to pre mňa zaujímavé výzvy nakoľko zakaždým musím identifikovať bod procesu, ktorý je najpomalší a následne navrhnúť riešenie a implementovať ho takým spôsobom aby spĺňalo všetky požiadavky a existujúce obmedzenia. Aktuálne neuvažujem nad založením ďalšieho startupu. Všetku moju energiu sústredím do projektov Nextretreat a Softygon.

Vyštudoval si informatiku na UK v Bratislave, bolo pre teba štúdium na slovenskej vysokej škole samozrejmou voľbou alebo si uvažoval aj nad zahraničím?
Má podľa teba pre budúcich founderov väčší zmysel študovať v zahraničí, kde môžu získať kvalitnejšie vzdelanie, alebo by si odporučil štúdium v našom regióne, kde študenti vedia popri štúdiu budovať svoj network a vzťahy na slovenskej startup scéne?

Od malička sa venujem hraniu vodného póla a nechcel som sa toho vzdať na úkor štúdia na VŠ. Preto som zahraničie ani nezvažoval. Môj obľúbený predmet bol matematika. Na základe týchto faktov som sa rozhodol pre štúdium na Matfyz v Bratislave. Najprv som študoval ekonomickú a finančnú matematiku a odtiaľ som prešiel na aplikovanú informatiku, kde som sa venoval v značnej miere aj umelej inteligencii. Myslím si, že na otázku či odporúčam štúdium na SK alebo v zahraničí, nie je jednoznačná odpoveď. Záleží od každého človeka na čo presne sa chce zamerať a aké sú jeho ciele. Povedal by som, že každý si v tomto smere musí nájsť “to svoje” čo mu vyhovuje. Pre mňa to bolo jednoznačné rozhodnutie.

Ktorá pracovná skúsenosť alebo forma vzdelávania ťa naučila najviac a ukázala ti, čomu sa chceš venovať?

Každá pracovná skúsenosť ma posunula o niečo ďalej a odniesol som si z nej veľa. Nevedel by som si vybrať z ktorej to bolo najviac. Okrem práce som sa naučil najviac zo samoštúdia. Zakaždým keď som riešil nejaký problém, tak na to aby som mohol navrhnúť riešenie, som si najprv potreboval naštudovať do hĺbky danú problematiku, rôzne technológie a existujúce riešenia, aby som sa na základe týchto informácii vedel správne rozhodnúť.

Aké máš ambície do budúcna?

 Počas posledného semestra na VŠ som mal prednášky o softvérovej architektúre, ktoré ma veľmi zaujali. Odvtedy sa aktívne venujem architektúram softvérových riešení a ich implementácii pomocou cloudového poskytovateľa AWS. Okrem toho sa do hĺbky venujem databáze Postgres. Do budúcnosti by som sa chcel zdokonaliť najmä v týchto dvoch oblastiach. Mojou ambíciou je taktiež podať moje znalosti nejakou formou ďalej. Zvažujem aj kontribúciu do opensource projektov nodejs a postgres.

O aké top knihy / filmy / podcasty / projekty / príležitosti... by si sa s ľuďmi rád podelil?

Ako prvé by som určite odporučil youtube kanál od Hussein Nasser-a, kde sa autor zaoberá najmä back-endom. Tento kanál mi pomohol rozšíriť si obzory v rôznych oblastiach a nasmeroval ma na iné, zaujímavé témy. V poslednej dobe, ja osobne preferujem písanú formu vzdelávania, keďže náročnejšie témy sa mi touto formou darí ľahšie spracovať. Taktiež odporúčam newslettre. Na každú tému existujú newslettre, kde autor posiela zbierku zaujímavých článkov za určité obdobie. Takýmto spôsobom nie je potrebné strácať čas vyhľadávaním zaujímavých článkov. A je možné tento čas použiť rovno na štúdium. A na záver určite odporúčam dokumentácie. Síce ide o ťažšiu formu vzdelávania sa ako je napr. blog alebo video na youtube, ale myslím si, že obsahuje o to viac cenných informáci

Ďakujeme Peťovi za skvelý rozhovor a prínosné tipy pre startupistov.

Máš tip na človeka, ktorý by určite mal byť súčasťou Startup Talks? Prípadne sa chceš zapojiť ty sám? Ak áno, tak sa nám neváhaj ozvať cez Startup Talks Tip!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
Share on email
Share on print